Η φλεβική θρόμβωση είναι μία νόσος, η οποία πολλές φορές είτε δε δίνει συμπτώματα είτε δεν γίνονται αντιληπτά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενεργούμε προληπτικά και να αποφεύγουμε ο,τιδήποτε θεωρείται σύμμαχος της θρόμβωσης.
Ακολουθούν 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
1. Να αποφεύγετε την ορθοστασία
Να αποφεύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία, εν γένει την ακινησία. Προσπαθήστε να κινείστε όσο περισσότερο μπορείτε.
2. Να ανασηκώνετε τα πόδια σας
Να ανασηκώνετε τα πόδια σας, όταν κάθεστε. Τα πόδια σας, εφόσον είναι δυνατόν, θα πρέπει να είναι τοποθετημένα πιο πάνω από το ύψος του καθίσματος και να μην είναι σταυρωμένα. Προσέξτε όμως οι γάμπες σας να παραμένουν ελεύθερες.
3. Να κάνετε χαλαρή άσκηση
Να κάνετε αρκετή, χαλαρή άσκηση. Το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση για σας, αλλά ευεργετικά είναι επίσης το κολύμπι και η ποδηλασία.
4. Να ενυδατώνετε το δέρμα των ποδιών σας
Να ενυδατώνετε το δέρμα των ποδιών σας καθημερινά ώστε να το διατηρείτε εύκαμπτο.
5. Αν κοπείτε ή τραυματιστείτε να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας.
Αν κοπείτε ή τραυματίσετε σοβαρά στο κάτω μέρος των ποδιών σας, να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό ή τη νοσηλεύτρια σας, ώστε να λάβετε την απαραίτητη φροντίδα.
6. Να φοράτε υποστηρικτικές κάλτσες
Να φοράτε υποστηρικτικές κάλτσες ή καλσόν όπως συστήνεται από τον θεράποντα ιατρό σας (είναι σημαντικό γιατί ενισχύουν τη φυσιολογική ροή του αίματος στα πόδια και εμποδίζουν μελλοντικά προβλήματα σε αυτά). Ο γιατρός σας θα σας πει τι είδους κάλτσες χρειάζεστε και πώς να τις χρησιμοποιήσετε.
Εάν έχετε περισσότερες απορίες καλέστε ανώνυμα στην
Ανοιχτή Γραμμή 📞 210.22.40.000
➡ Mάθετε Περισσότερα: https://www.gateofthrombs.gr/live
*αστική χρέωση
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει
Περισσότερα για Θρόμβωση
Θρόμβωση & κορωνοϊός: Ο ιός μπορεί να προκαλέσει υπερπηκτικότητα του αίματος
Ο κορωνοϊός (COVID-19) προκαλεί μεγάλη ανοσολογική διαταραχή και έντονη φλεγμονή που φαίνεται, μεταξύ άλλων, να προκαλεί και υπερπηκτικότητα του αίματος, …
Ανοιχτή Γραμμή Ενημέρωσης για τη Θρόμβωση: Κάλεσε ανώνυμα σήμερα!
Η γραμμή μπορεί να είναι λεπτή και πολλές φορές συμβαίνει να αναρωτιόμαστε αν αυτό που διαβάζουμε για τη θρόμβωση αφορά …
13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης
Η θρόμβωση μπορεί να προληφθεί! Ρωτήστε τον γιατρό σας εάν είστε σε κίνδυνο και ζητήστε του να αξιολογήσει την πιθανότητα …
Πώς η Σερίνα Γουίλιαμς (Serena Williams) «νίκησε» τη θρόμβωση
Η Σερίνα Γουίλιαμς (Serena Williams), η διάσημη Αμερικανίδα τενίστρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια, με ιστορικό διαγνωσμένης θρόμβωσης, ήρθε αντιμέτωπη με την …
Φλεβίτιδα και φλεβική θρόμβωση: δύο διαφορετικές παθήσεις
Για να καταλάβουμε όλα όσα ενώνουν και όσα χωρίζουν την φλεβίτιδα από την φλεβική θρόμβωση θα πρέπει να καταλάβουμε πρώτα …